Søg
Close this search box.

Vi skal ELSKE at fjerne makeup før vi går i seng

NyhedsbilledeStor

Det er altafgørende at rense din hud, og især hvis du bruger makeup. Så vi skal elske at fjerne makeup før vi går i seng.
Her er nogle fantastiske råd du kan tage med på vejen.


Ligegyldigt hvor mange gange du har fået at vide at du skal rense alle dine makeuprester af før sengetid, kan det stadig nogle gange være svært at få gjort … Vi har alle været der. Selv en professionel kosmetolog, indrømmer at hun er 100% skyldig i at have sovet med fuld makeup på. For derefter at vågne op næste morgen til en enorm bums på kinden (ALDRIG IGEN) det tvinger os til at indse, hvor vigtigt det er at sikre, at det hele bliver ordentligt renset af. Lad os tale om lidt ulækre ting, der sker med din hud, når du nægter at fjerne din makeup før sengetid!

Vigtige ting at vide, når du lader din makeup forblive på huden:

  • Dine porer bliver tilstoppet, og du kan få acne-udbrud
  • Din hudtone vil virke trist og glansløs
  • Din hud vil se ældre ud
  • Din hud vil blive tør
  • Din hud bliver irriteret
  • Du risikerer øjeninfektion

Her er lidt nærmere forklaring på hvorfor, vi gerne vil hjælpe dig til at huske at rense din hud.

1: Dine porer vil blive tilstoppet, og du vil få akne-udbrud

I løbet af dagen fungerer din makeup som en magnet, der holder fast i forurening, fedtstof, snavs og døde hudceller. Når alt dette bliver efterladt på dit ansigt natten over, er det nærmest en åben invitation til bakterier, tilstoppede porer, bumser og hudorme. Selv hvis du er en person, der bærer ikke-comedogen makeup, kan det stadig tilstoppe dine porer og forårsage akne, hvis det er efterladt på huden natten over. Hvis store porer er et problem for dig, vil det at sove med makeup bestemt ikke hjælpe! Snavs / makeup i porerne vil gøre dem mere kraftige og gør dem straks større.

2: Din hudtone vil fremstå trist og mat

At sove med makeup forstyrrer den naturlige eksfolieringsproces i huden. Alt det snavs og døde hudceller, som er efterladt på overfladen natten over, efterlader huden ru, trist og glansløs. Og det kan ofte føre til at man lægger endnu mere makeup på den næste dag, for at få at gløden tilbage med lidt ekstra bronzer. Det er vigtigt at bryde denne cyklus!

3: Din hud vil se ældre ud

Om natten gennemgår vores hud en naturlig genopbygningsproces, der arbejder på at reparere sig selv fra enhver skade, der sker i løbet af dagen. Ved ikke at tage din makeup af vil din hud automatisk ældes, makeup blandet med snavs og forurening, kan forhindre hudens evne til at forny sig selv om natten. Og det er det, der kan forårsage for tidlig ældning. Det kan også føre til en opdeling af kollagen i huden. Og når kollagen ikke bliver produceret korrekt, vil din hud miste sin fasthed og elasticitet og det kan igangsætte en for tidlig ældning af huden.

4: Din hud vil blive tør

Makeuprester kan forhindre hudens evne til at absorbere hudplejeprodukter, ved at skabe en barriere mellem din hud og eventuelle produkter, du påfører. Det betyder, at hvis du ikke fjerner alle dine makeuprester korrekt kan nogen gavnlige ingredienser i din aftenrutine, ikke trænge ind i hudens overflade. Ingen ønsker at spilde en dråbe af deres fantastiske fugtcreme, så sørg altid for at din makeup er fjernet grundigt, før du går videre til næste trin i din hudplejerutine.

5: Din hud bliver irriteret

Makeup indeholder ofte ingredienser som farvestoffer og parfume, der kan irritere huden. Når de efterlades på huden i lange perioder, kan disse irritationsfremkaldende stoffer forårsage betændelse, irritation og rødme. Og igen, dette kan føre til at man anvender endnu mere makeup den næste dag for at dække det igen.

6: Du risikerer øjeninfektioner

Hvis du efterlader makeup på øjnene natten over, kan det føre til øjeninfektion og irritation. Mascara kan forsage tilstopning af kirtlerne, som er forbundet til dine øjenvipper. Dine øjenlåg er ekstremt tynde og følsomme, så sørg for at behandle dem med omhu.

Det at fjerne makeup er meget vigtigt, selv hvis du er supertræt. Vask dit ansigt, før du går i seng – din hud vil med sikkerhed takke dig senere. Ved at have en ordentlig rense-rutine, vil du kunne forvente en frisk, smidig, og glat hud som lærred til dine makeup- mesterværker i fremtiden.

Hvis du elsker at bære meget makeup, vil du blive overrasket over hvor meget, der er tilbage på huden efter blot én omgang rens… Prøv at starte med en olie-baseret rens såsom Dermalogica Precleanse, som vil opløse og smelte ethvert spor af makeup væk. Precleanse er et vigtigt første trin til en god makeup rensning. (Vi kalder det faktisk trin 0 – for dette trin bør gå forud for den almindelige rens, hvis altså du vil den genstride snavs helt til livs.) 

Følg det derefter op med en blid rens, der passer til din hudtype, og du er godt kørende. En klar favorit er vores Breakout Clearing Foaming Wash, som er fantastisk til alle hudtyper, selv tør hud. Denne rens vasker forsigtigt (men grundigt) snavset væk, samt overskydende fedtstof og døde hudceller, der forårsager bumser og urenheder. Glem ikke at fugte huden bagefter og sørg for ikke at overgøre din afrensning! Vask din hud morgen og aften, og ved at tilføje en trin 0 (dobbelt rense rutine) vil det hjælpe med at holde din hud ren og sund. Hvis din hud har alvorlige reaktioner fra makeup, selv efter en ordentlig afrensning, anbefaler vi at opsøge en hudlæge og få professionel rådgivning.

Så næste gang du føler dig for doven til at vaske dit ansigt før sengetid, så tænk dig om en ekstra gang.